Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будинковий газовий лічильник

Львівгаз

П'ятниця, 6 травня 2016, 12:36

Цього року Львівгаз встановить 1,6 тис газових лічильників

будинковий газовий лічильник

У 2016 році «Львівгаз» скерує понад 50 млн грн. на встановлення будинкових газових лічильників.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

Зокрема, Національна комісія, яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг схвалила бюджет інвестиційної програми ПАТ «Львівгаз» на 90 млн грн. 

З цієї суми 43 млн грн «Львівгаз» планує скерувати на закупівлю понад 1,6 тис будинкових лічильників газу.

«Наразі фахівці компанії проводять обстеження будинків. Тобто розглядають технічну можливість встановлення будинкових лічильників на об’єктах, а також їх економічну доцільність. При цьому, увесь процес – від визначення переліку будинків до встановлення лічильників відбувається під чітким контролем держрегулятора – НЕКРЕКП», – наголосив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Також в інвестиційній програмі підприємства на цей рік передбачено понад 10 млн грн на встановлення індивідуальних газових лічильників. Ними будуть оснащенні ті об’єкти, де технічно неможливо встановити будинковий лічильник, або це економічно невигідно.

«Встановлення будинкових лічильників дозволить вже до 2018 року повністю вирішити питання із обліком газу в регіоні. Якщо ж мова йтиме про індивідуальні прилади, то цей процес може розтягнутися ще на вісім років. Адже для встановлення індивідуальних лічильників усім споживачам необхідно приблизно 300 млн. грн. Таких грошей немає», – заявив Павло Сербан.

Решту коштів інвестиційної програми буде спрямовано на реконструкцію та модернізацію газорозподільної мережі області: передбачається замінити та реконструювати понад 63 км газопроводів на 26,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.