Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наш край

Фото Сергія Бобри

Прес-реліз,   П'ятниця, 6 травня 2016, 18:04

У Львові обговорили проект розбудови партії «Наш край»

Наш край

Співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак та голова Львівської обласної організації Мирослав Хом’як сьогодні, 5 травня, у Львові провели зустріч з обласним партійним активом та обговорили проект партійного будівництва й перспективи розбудови партії.

Зустріч відкрив голова Львівського обласного осередку партії «Наш край» Мирослав Хом’як. Він зазначив, що «Наш край» здобув хороший старт на місцевих виборах.

«Партійний осередок Львівщини активно включився в політичний процес і ті 33 тисячі голосів мешканців Львівщини – це показник наших перших ефективних кроків. У результаті виборів ми отримали депутатів у 5-ти районних радах, 5 міських радах, а також представників у сільських та селищних радах. Після виборів ми пройшли етап переформатування та очищення. У кожному районі Львівщини у нас тепер є координатор партійного осередку», – сказав Мирослав Хом’як.

Своєю чергою співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак наголосив, що в Україні партії, зазвичай,  створюють під вождів, або під конкретні олігархічні клани, натомість партія «Наш край» є партією нового типу.

«У нас українська ідеологія, яка перебуває у конструктивній опозиції до чинної влади. Партія не повинна бути залежною від однієї людини, відтак, у нас є п’ять співголів. Більше того, головними у партії є керівники обласних організацій», – наголосив Олександр Мазурчак.

Він розповів про головні пункти діяльності партії. Зокрема, йдеться про захист інтересів місцевого самоврядування.

«Ми переконані, що якщо сильною буде громада, то буде сильною і держава. Має бути проведена справжня децентралізація і на гору має передаватись лише те, що на місцях вирішити неможливо. Ми підтримуємо курс на Європу. Але, на жаль, зараз непомірними тарифами ми вже наздогнали Європу, а заробітна плата залишається дуже низькою. По суті, населення України прирекли на життя  за межею бідності», – додав Олександр Мазурчак.

За його словами, партія «Наш край» активно розбудовується в регіонах, при цьому, в партію вступають люди, які є лідерами на місцях.

Він наголосив, що одним із головних напрямків діяльності партії на найближчий час буде навчання молодих людей, депутатів, активістів і жінок, які роблять перші кроки у політиці.

«Нашій політичній силі ще нема й року, адже працювати ми почали торік з липня, однак ми вже маємо 4 640 депутатів місцевих рад по всій Україні. Це третій результат в країні. Дехто казав, що наша партія може отримати голоси лише на Сході, але ми розбили цей міф і пройшли у місцеві ради по всій Україні. Незважаючи на те, що в останні два тижні виборчої кампанії нам в багатьох регіонах, зокрема, на Львівщині, кажучи образною мовою, намагалися встромити "ніж у спину". Ми мали 22 суди у процесі виборів, проте нам таки вдалося сформувати бойовий загін людей, з якими тепер можна йти на будь-які вибори і перемагати», – розповів Олександр Мазурчак.

Олександр Мазурчак також відзначив роботу Львівського обласного осередку партії "Наш край".

«Львівська обласна та міська організації партії "Наш край" мають хороший кістяк з людей, які є професіоналами і розуміються на місцевих проблемах», – зауважив Олександр Мазурчак.

Далі керівництво партії разом із активом обговорили проект програми розбудови партії.

Своєю чергою Мирослав Хом’як подякував за візит гостям з Києва. А також наголосив,  що безпосереднє спілкування керівництва партії з партійцями – це вкрай необхідна практика партійного життя. Завдяки таким зустрічам  формується почуття єдиної команди, якій до снаги розв’язання найпекучіших соціальних проблем. 

Додамо, що цього ж дня, 5 травня, у Львові урочисто відкрили громадську приймальню партії "Наш край" на вул. Газовій, 26. Участь у відкритті взяв співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак,голова Львівської обласної організації партії Мирослав Хом’як та голова Львівської міської організації партії Олег Баляш, а також інші партійці. Отож, відтер громадяни матимуть можливість отримати безкоштовні фахові консультації, звернувшись у громадську приймальню партії "Наш край".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.