Зміст статті

11 травня 2016Андрій Бондаренко

Що зараз слухають поляки?

12 треків поп-музики, репу та інді-електроніки, які демонструють музичні уподобання польської аудиторії у 2016 році

ПОП

Taco Hemingway – молодий репер, який випірнув практично нізвідки у 2014 році і з фантастичною швидкістю завоював прихильність: старих і малих, хіпстерів і дресяжів, критиків і політиків. Головний його супер-скіл – доступно для всіх оспівує життя у великому місті.

Nowator – співак і репер, який на польській сцені вже давно, в різних іпостасях і в різних гуртах. Зараз пробує себе у сольній кар'єрі, видаючи гарячі інтонації під конформістський поп-хаус.

Aneta Figiel – випускниця теле-шоу Jaka to melodia (польський аналог "Вгадай мелодію"). Наразі досить успішно намагається стати новою цікавою поп-зіркою, випускаючи милі хіти та переспівуючи польську поп-класику.

Loverboy – сучасне обличчя народної трешової попси дев'яностих, відомої як жанр диско-поло. Виявляється, ще слухають таке (якби додати дещицю футуристичності, то могло б звучати як PC music).

Реп, R’n’B

Cywinski х Dorian – модне аренбі. Цей гурт називають польським The Weeknd. До канадської зірки темного груву вони ще не дотягують, але у нас й такого немає.

Pasts – ще один екземпляр польського нео-аренбі із затребуваним dreampop'овим звучанням. Раніше шукав себе у складі пост-фолькового гурту Twilite. Має всі шанси стати відомою інді-зіркою польської музики.

Pro8l3m – реп-проект, який відгукнувся у серцях як суворої хіп-хоп-молоді, так і столичних яппі. Підкупає, швидше за все, актуальним саундом, якого відчутно бракує на переважно олдскульній сцені польського репу, та арт'овим лоском

Tede – динозавр польської реп-сцени, який вже два десятки років небезрезультатно намагається втриматися на плаву.

LSO – репери з провінції, які мають статус маргінальних чудіків. Приковують столичні вуха своїм сирим, часом психоделічним звучанням та дикою енергією з околиць.

 

Rasmentalism – приклад молодого хіп-хоп-покоління, яке слідкує за цивільною модою.

Інді-електро

Eltron John – польський представник глобальної незалежної електро-сцени, фіналіст престижного в певних колах конкурсу Red Bull Music Academy. Регулярно мандрує клубами усього світу.

The Phantom (Bartosz Kruczynski) – діджей та продюсер із актуальними інтелектуальними бітами, натхненними британськими басовиками. Теж відомий у відповідних колах Брістоля і Нью-Йорка. 

Miko Czajkowski – трохи припопсований, але свідомий усіх трендів діджей. Спочатку грав альтернативний рок, а з 2012 занурився у електронщину.

Автор: Андрій Бондаренко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.