Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 25 липня 2012, 11:57

Садовий і «Свобода» дестабілізують ситуацію у Львові, блокуючи роботу «Ензиму», – Богдан Хруставчук

Замість того, аби створити нові робочі місця та працевлаштувати львівську молодь, міський голова Львова Андрій Садовий в коаліції зі свободівською більшістю у Львівській міській раді намагається збільшити армію безробітних львів’ян на 500 осіб, які працюють на одному із найуспішніших львівських підприємств – ПрАТ «Компанія Ензим». Про це заявив голова Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

На переконання Богдана Хруставчука, Андрій Садовий навіть не намагається вирішити проблему смороду у Львові, а натомість на вимогу депутатів-свободівців дестабілізує роботу успішного підприємства, аби списати на нього господарські проблеми міста.

«Вважаю, що це неприпустимо. У зв’язку із бездарним господарювання Садового і свободівців півтисячі працівників «Ензиму» можуть втратити робочі місця і засоби для виживання. Під загрозою зриву робота величезного підприємства, яке забезпечує дріжджами 75 відсотків пекарень України та імпортує свою продукцію за кордон. Якщо робота «Ензиму» буде зірвана чи призупинена – без сировини залишаться пекарні, а це в свою чергу спровокує кризу на ринку хліба. Складається враження, що «Свобода» робить це свідомо, за принципом – чим гірше країні і людям, тим більше шансів у Свободи потрапити до парламенту», - заявив Богдан Хруставчук.

За його словами, проблема смороду у Львові на порядку денному уже не перший рік. Але замість того, щоб її реально вирішувати, модернізуючи і морально, і фізично застарілі і мало не аварійні каналізаційні системи міста, Львівська міська рада шукала «цапа відбувайла», на якого можна перекласти провину за ситуацію.

«Такий підхід у міському господарюванні просто абсурдний. Пригадайте, «Ензим» працює у Львові не перший рік, і колись проблем зі смородом у місті не було, хоча дріжджовий завод працював. Сьогодні, наскільки мені відомо, на цьому підприємстві встановлено нове обладнання, а його стоки не потрапляють у міську каналізаційну мережу, а йдуть в обхід міста до очисних споруд Львівводоканалу.  Не зрозуміло також, чому у місті не смерділо під час Євро-2012, коли «Ензим» працював на повну потужність», - наголошує Богдан Хруставчук.

Він переконаний, що міська влада мала б вирішувати проблему смороду у місті насамперед модернізуючи кананалізаційну систему, а не блокуючи роботу підприємства, яке сплачує десятки мільйонів гривень податків і забезпечує робочими місцями сотні людей.

«Вирішення проблеми каналізування в місті – це прямий обов’язок органів місцевого самоврядування. Проте ніяких дієвих заходів, окрім неконструктивної критики, місцева влада не вживає. Проблема повинна вирішуватися комплексно. Звинувачення в бік лише одного, або декількох підприємств можна сприймати як інформаційний привід для подальшої їх рейдерської атаки, або як продуманий план поетапного знищення та захоплення львівського бізнесу. Прикро констатувати, що Андрій Садовий та свободівська більшість у міській раді проблему не вирішують – нею спекулюють, спотворюють інформацію, щоб задовольнити власні бізнесові амбіції», - зазначає Богдан Хруставчук.

Нагадаємо, сьогодні, 25 липня «Львівводоканал» має намір припинити приймати стоки компанії «Ензим». Підприємство постачає дріжджі на усі хлібопекарні Львова, 75% України, а також у Німеччину, Бельгію, Нідерланди, Молдову, Польщу, Росію, Чехію. 

Найбільший виробник хліба у Києві – компанія «Київхліб» уже заявила, що закриваючи «Ензим», міськавлада Львова, фактично, залишає без хліба усіх киян, адж еперебої з поставками дріжджів можуть призвести до нестабільності виробництва хліба. Аналогічна ситуація і з львівськими пекарнями.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.