Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

zn.ua

Четвер, 12 травня 2016, 16:35

ЄС засудили Росію за порушення прав кримських татар

Європарламент

Сьогодні Європарламент ухвалив резолюцію, що засуджує порушення прав кримських татар у Криму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, Європейський парламент проголосував за резолюцію про положення кримських татар в Криму.

"Європарламент рішуче засуджує рішення так званого Верховного суду Криму заборонити меджліс кримських татар і вимагає його негайної відміни", –йдеться в резолюції.

Європейські депутати вважають, що це рішення є прямим і систематичним переслідуванням спільноти кримських татар, а за визначенням меджлісу як екстремістської організації будуть інші репресивні дії, передбачені російським кримінальним кодексом.

Також депутати Європарламенту закликають Росію забезпечити постійний і безперешкодний доступ в Крим відповідних міжнародних органів з прав людини з метою моніторингу ситуації в цій області.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада закликала світову спільноту визнати депортацію кримських татар 1944 року геноцидом.

Додамо, 12 листопада минулого року нардепи постановили визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу та встановити 18 травня днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.