Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Середа, 25 липня 2012, 17:16

У Львові починається акція протидії поширення гепатиту «С» в Україні

Із 27 липня і до 1 серпня у Львові проходитиме акція протидії поширення гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини», покликана підвищити обізнаність населення щодо поширення, симптомів та методів діагностики та лікування гепатиту С. Про це сьогодні на прес-конференції у Львівській міській раді повідомив начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб.

У світі вірусом гепатиту інфіковані понад 140 млн. людей. Кожного року від цієї хвороби помирає приблизно 350 тис. осіб. Гепатитом С в Україні інфіковані 3% громадян, тобто 1 млн. 170 тис. осіб. У Львові кожного року фіксується до 30-ти випадків захворювання. Такі дані зазначені у статистиці Всесвітньої організації охорони здоров'я,

«Гепатит – це тривале захворювання, яке дорого коштує – вартість лікування до 120 тис. грн. на рік для однієї людини, і тому не доступне для кожного. Фінал захворювання призводить до розвитку важких ускладнень, які часто закінчуються смертю», – розповів Володимир Зуб. Він додав, що все більше людей гепатитом хворіє в молодому віці та інфікуються переважно через побутові послуги: татуаж, манікюр, пірсінг, стоматологічні послуги, медичні втручання, також переливання крові та статевим шляхом. Хвороба призводить до цирозу печінки, а у 80% хворих є причиною розвитку первинного раку печінки.

У межах акції, 28 та 30 липня із 15 до 19 години в центрі Львова на просп.і Шевченка діятиме мобільна амбулаторія від благодійного фонду «САЛЮС», куди зможе звернутися кожен охочий і пройти тест на гепатит В та С. Процедура буде безкоштовною та відбуватиметься анонімно.

Упродовж 28 липня – 3 серпня у місті поширюватимуться брошури, постери, наклейки, присвячені проблематиці гепатиту С. Із 30 липня до 1 серпня у приміщенні Міського центру здоров'я та медичної інформації працюватиме медико-правовий консультаційний пункт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.