Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Четвер, 26 липня 2012, 10:54

Культурну стратегію міста формують самі львів’яни

У Львові було проведено соціологічного дослідження, в рамках якого вдалося дізнатися про культурні практики львів'ян, їхню задоволеність культурною інфраструктурою та бачення культурного розвитку міста.

 

З зібраної інформації стало відомо, що мешканці нашого міста надають поняттю культури ціннісного, а не матеріального змісту.

Зокрема, львів'яни визначають культуру як спосіб особистого та національного самовираження, взаємини між людьми, надбання та традиції народу. З приводу культурної інфраструктури, львів'яни оцінюють її досить позитивно: від 3,98 до 4,27 із 5-ти можливих балів.

Однак, середня відвідуваність мешканцями нашого міста культурно-мистецьких закладів є доволі низькою – раз на півроку і рідше.
У майбутньому львів'яни бачать Львів, у першу чергу, культурним центром (47% опитаних), у другу – туристичним центром (25% опитаних) та інтелектуальним, освітнім центром (14% опитаних).

А також мешканці міста очікують збільшення кількості галерей, театрів, кінотеатрів у місті та відвідування Львова із концертною програмою зірок світового рівня.

Нагадаємо, у травні-червні 2012 року у рамках роботи над Стратегією розвитку культури Львова до 2025 року відбувалися зустрічі з львів'янами. В опитуванні брали участь мешканці Львова з усіх 6 адміністративних районів міста.

Було опитано 800 респондентів, старших 18 років. Похибка репрезентативності вибіркової сукупності не перевищує 3,5% (з довірчим інтервалом 0,954).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.