Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЗМІ

firtka.if.ua

Вівторок, 24 травня 2016, 17:51

В Україні декомунізують 137 газет

ЗМІ

На сьогоднішній день процедурі декомунізації підлягають 137 друкованих засоби масової інформації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Комітет Держкомтелерадіо проаналізував стан виконання закону про декомунізацію щодо друкованих ЗМІ.

"На сьогодні загальна кількість друкованих ЗМІ, що підлягають процедурі декомунізації, становить 137, з них: 56 не надали відповіді на звернення територіальних управлінь юстиції щодо виконання вимог закону; 4 вживають заходів із перереєстрації; 4 перереєстровані; 21 свідоцтво визнано таким, що не підлягає видачі; 10 свідоцтв визнані такими, що втратили чинність; 3 свідоцтва визнані недійсними; 25 перебувають на непідконтрольній Україні території; 9 реєстраційну справу передано до Мін'юсту; 3 порушення вимог закону відсутні; 2 заходи з декомунізації не прийняті",  зазначають у Держкомтелерадіо.

Також правові підстави для скасування державної реєстрації встановлені до 67 друкованих ЗМІ або 49% від їхньої загальної кількості.

Відтак, найбільшу кількість газет, які підлягають процедурі декомунізації, знаходяться у Донецькій області – 44, Луганській – 22, Києві – 12, АРК – 10, Одеській – 7, Харківській – 6.

У таких областях, як Вінницька, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Чернігівська, Тернопільська, Рівненська, ЗМІ, які підпадають під процедуру декомунізації взагалі немає.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.