Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Аукціон

Середа, 25 травня 2016, 12:12

Львівські мореплавці зібрали гроші на ремонт чайки

Аукціон

Вчора відбувся благодійний аукціон "А ми тую козацькую славу підіймемо" оранізований з метою збору коштів на ремонт єдиної в світі точної копії козацької чайки "Пресвята Покрова".

Перед початком торгів громадський активіст і член команди "Пресвятої Покрови", Юрій Волощук, розповів про її будівництво та потребу в реставрації судна, яке вже 24 роки на плаву. За мінімальними підрахунками для ремонту чайки потрібно сім з половиною тисяч євро.

Зараз чайка у Франції, де заплановано її відремонтувати. Після цього команда зможе вирушити до Львова через Сену, Рейн, Дунай.

Oрганізатори, ГО "Ідея та Чин" та товаристо "Кіш",провели голландський аукціон, на якому ціна за лот знижується від найвищої до мінімальної ціни продажу. На ньому було виставлено більше тридцяти лотів – твори українських скульпторів та художників: Льва Скопа, Євгена Безніска, Роксолани Йолич, Сергія Савченка та інших.

За вечір вдалося зібрати 120 тисяч гривень. Ті лоти, які не продали вчора, виставлені на інтернет-аукціоні.

Участь в акціоні брали художники, депутати міської ради Роман Грицевич, Роман Федишин, народний депутат Оксана Юринець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.