Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мостиська

panoramio.com

Четвер, 26 травня 2016, 13:01

У Мостиськах нові вулиці названо на честь Лобановського, Пчілки та Гнатюка

Мостиська

Депутати Мостиської міської ради прийняли рішення про присвоєння назв сімом новим вулицям у кварталі індивідуальної житлової забудови по вул. Я.Мудрого. 

Про це повідомляє "Портал міста Мостиська". Пропозиції для назв були подані депутатом міської ради Павлом Осиповим, міським головою Сергієм Сторожуком та керівником місцевої "Просвіти" Богданом Мартином та пройшли громадські слухання під час обговорення містобудівної документації 18 травня.

19 травня запропоновані назви вулиць затверджено на сесії міської ради:

вулиця Воїна АТО, в шану воїнів, які стоять на захисті України від російської агресії;
вулиця Дмитра Гнатюка, в честь видатного українського оперного співака, Героя України;
вулиця генерала Сергія Кульчицького, у вшанування одного з командирів сучасної Національної Гвардії України, що загинув під Слов'янськом у 2014 році;
вулиця 24-ї Залізної Бригади, в честь одного із найбоєздатніших підрозділів Збройних Сил України, що базується у м. Яворові;
вулиця Олени Пчілки, української письменниці, матері Лесі Українки;
вулиця Валерія Лобановського, видатного українського футбольного тренера, Героя України;
вулиця Мирослава Турка, українського футболіста, уродженця Мостиськ, який у свої кар'єрі виступав за футбольні клуби "Скала" (Мостиська), "Сян" (Перемишль), "Рапід" (Відень), "Спартак" (Львів). 

Нагадаємо, що у 2012 році одну з нових вулиць у Мостиськах назвали на честь рок-музиканта, лідера гурту "Брати Гадюкіни" Сергія Кузьмінського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.