Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Пустомити

mapio.net

Понеділок, 30 травня 2016, 12:37

З початку року найбільше інвестицій отримали Пустомити та Городок

Пустомити

У січні-березні 2016 року отримала на 27,2% капітальних інвестицій більше, ніж у 2015 році: найбільше у Пустомитівському та Городоцькому районах.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Зокрема, у січні-березні 2016 року підприємствами та організаціями області було освоєно 2455,8 млрд.грн капітальних інвестицій.

Найбільші обсяги капітальних інвестицій освоїли промислові підприємства Львівщини. Ними було здійснено 768,3 млн.грн інвестицій, що становить 31,3% від обласного обсягу.

За видами промислової діяльності: підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (235,7 млн.грн),машинобудування (179,6млн.грн), з виготовлення виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності (93,8 млн.грн), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів з шкіри (76,1 млн.грн), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (45,3 млн.грн).

Також більше чверті усіх інвестицій області освоїли будорганізації та забудовники, які здійснили 671,6 млн.грн капітальних вкладень.

Інвестиції, здійснені у оптову та роздрібну торгівлю становили 8,5%, сільське, лісове та рибне господарство – 8%, транспорт,складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність – 7,7%, операції з нерухомим майном –5,1%.

Водночас, суттєво скоротили обсяги інвестування підприємства з тимчасового розміщування й організації харчування – на 31,9%.

Інвестиції, спрямовані у соціальну сферу, залишилися на рівні січня-березня попереднього року – 1,5% від загального обсягу. Так, установами охорони здоров’я та надання соціальної допомоги здійснено 24 млн.грн капітальних інвестицій, організаціями освіти –10,3 млн.грн, сфери мистецтва, спорту, розваг та відпочинку –1,5 млн.грн.

На будівництві житла у січні-березні 2016року було освоєно 681,3 млн.грн, що на 12,6% більше у порівнянні з січнем-березнем попереднього року.

Найбільше капітальних інвестицій було здійснено У Львові (1085,6 млн.грн), у Пустомитівському (7,2% від загального обсягу), Городоцькому (6,1%), Стрийському (4,1%), Яворівському та Кам’янка-Бузькому (по 4,0% у кожному) районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.