Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пагорб слави у Львові

Понеділок, 30 травня 2016, 14:30

Державні свята у травні планують скасувати

Пагорб слави у Львові

Верховній Раді пропонують вилучити 1, 2 та 9 травня з переліку святкових днів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, проект закону №4722 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо скорочення кількості святкових і вихідних днів)" був внесений в парламент 26 травня 2016 року.

"Законопроектом пропонується вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів. Крім того, задля увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років пропонується зберегти лише День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня, скасувавши державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги)", – йдеться в пояснювальній записці.

Також у проекті закону передбачено скасування норми трудового законодавства про те, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Зазначимо, що авторами законопроекту є депутати від фракцій "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Об'єднання" Самопоміч" та один позафракційний нардеп. За їхніми словами, зменшення кількості святкових та вихідних днів матиме позитивний вплив на економіку України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.