Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Степану Тудору, Львів

Вівторок, 31 травня 2016, 20:23

«Батьківщина» просить Авакова розібратись у подіях 9 травня у Львові

пам'ятник Степану Тудору, Львів

Депутати Львівської облради від ВО «Батьківщина» звернулись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням взяти на особистий контроль розслідування подій 9 травня у Львові.  

Обласні обранці також звернулися до правоохоронців з проханням оприлюднити результати службового розслідування подій, пов'язаних зі спробою демонтажу пам’ятника радянському письменнику Степану Тудору.  

Про це повідомила прес-служба ЛОО ВО «Батьківщина».

На думку депутатів, 9 травня на площі Євгена Маланюка, що у Львові, поліція безпідставно взяла участь у побитті громадських активістів, які здебільшого є молодими людьми і заявляли про те, що діють згідно з чинним законом про декомунізацію в Україні.

«Ми розуміємо усю складність ситуації, яка на той момент склалася у Львові, і так само чітко усвідомлюємо, що ніхто у будь-який момент не може переймати на себе обов’язки держави, діючи силовими методами, проте чітко заявляємо, що жорстокість, яку продемонстрували правоохоронці, неприпустима і є прямим порушенням статті 43 Закону України «Про національну поліцію», - наголошують депутати у своєму зверненні.

Тимошенківці зазначають, що правоохоронці не вжили усіх необхідних заходів для того, аби попередити правопорушення зі сторони молодих людей, а також не застосували інших методів для його припинення до того, як використати заходи примусу.

Нагадаємо, пам’ятник Степану Тудору планують демонтувати, а згодом передати до музею.

Поліція 9 травня затримала двох невідомих під час спроби демонтажу пам'ятника Тудору у Львові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.