Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

Середа, 1 червня 2016, 13:46

Нацбанк дозволив банкам самоліквідуватися

Нацбанк

Національний банк вперше надав згоду на самоліквідацію двох малих банків.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, правління Національного банку вперше прийняло рішення про надання згоди на ліквідацію ПАТ "Фінанс Банк" та ПАТ "Інвестиційно-Трастовий Банк" за ініціативою власників та відкликання їх ліцензій.

"Це цивілізований та відповідальний спосіб залишення банком ринку. Банківський бізнес – специфічний, ризиковий і все більше контрольований. В таких умовах власник банку може вирішити сконцентруватись на своєму ключовому бізнесі та залишити банківський. При самоліквідації погашаються всі зобов'язання перед клієнтами, немає навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Відповідно, і не псується репутація власників банку", –зазначила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

Зазначимо, загальний обсяг зобов'язань "Фінанс Банку" та "Інвестиційно-Трастового Банку" перед юридичними та фізичними особами менше 11 млн грн ,відтак, обсяг коштів банків дає змогу розрахуватись із зобов'язаннями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.