Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гемодіаліз

aif.ru

Середа, 1 червня 2016, 17:05

У Стрию відкрили центр нефрології та діалізу

гемодіаліз

Тепер процедуру діалізу можуть проходити одночасно 36 пацієнтів.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Сьогодні на базі Стрийської районної лікарні запрацював міжнародний Центр нефрології та діалізу. Ниркову терапію надаватимуть мешканцям Стрийського, Сколівського, Миколаївського та Жидачівського районів.

За словами головного нефролога департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Оксани Русин, відкриття такого центру дозволить пацієнтам неподалік від дому отримувати високоспеціалізовану допомогу, а також розвантажить уже наявні відділення.

У центрі встановили 7 спеціальних апаратів, за допомогою яких процедуру діалізу можуть проходити 36 хворих на ниркову недостатність. 

"Від сьогодні уже 20 пацієнтів отримали можливість проходити процедуру гемодіалізу тут, у Стрию", – зазначила Оксана Русин.

Загалом на Львівщині зараз замісну ниркову терапію отримують 355 людей. Серед них курс терапії у Львові проходять 258 пацієнтів,  у Червонограді – 31 пацієнт, у Дрогобичі – 53 особи, у Новояворівську – 7 хворих, а в Турці – 6 пацієнтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.