Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

євробанк

fttc.com.ua

Четвер, 2 червня 2016, 11:10

Аналітики дали негативний прогноз світовій економіці

євробанк

Глобальна економіка демонструє найнижче зростання з часу фінансової кризи вже другий рік поспіль.

Про це повідомляє Euronews.

Як констатує доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку, світова економіка потрапила у пастку надто низького зростання. 

За прогнозами ОЕСР, у цьому році світова економіка зросте на 3%. ВВП Сполучених Штатів збільшиться на 1,8%, а ВВП єврозони – лише на 1,6%. Великій Британії прогнозують зростання ВВП на 1,7%. Однак глобальну економіку також може сколихнути вихід Британії з ЄС.

"За прогнозами, зростання світової економіки в 2017 році буде лише незначним – 3,3%. Крім того, необхідно ще підібрати заходи протидії великим ризикам, таким як фінансові потрясіння на ринках, що розвиваються", – зазначила енеральний секретар ОЕСР Анхель Гуррія.

Фахівці Організації економічного співробітництва та розвитку порівнюють можливі наслідки виходу Британії з ЄС зі збитками від різкого сповільнення зростання у Китаї, що почалося минулого року.

Організація також наголошує, що центробанки повинні докласти більших зусиль для сприяння економічному зростанню, та критикує уряди найбагатших держав за неспроможність пожвавити попит і розробити інвестиційні проекти, які б стимулювали зростання економіки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.