Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Міністерство фінансів

agropolit.com

П'ятниця, 3 червня 2016, 16:30

США надасть Україні кредит у мільярд доларів

Міністерство фінансів

Україна підписала з США угоду про отримання кредиту в 1 млрд доларів на соцпідтримку вразливих верств населення.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Сьогодні міністр фінансів Олександр Данилюк та посол США Джеффрі Р. Пайетт підписали угоду про гарантії запозичення між Україною і США у 1 млрд доларів.

Зазначимо, ця угода є частиною економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ та покликана підтримати програми економічних реформ України, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.

Наразі усі кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш вразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня.

Нагадаємо, ця угода є вже третьою кредитною гарантією, що Україна отримала від уряду США. Дві попередні угоди, які були укладені у 2014 та 2015 роках, дозволили Україні залучити 2 млрд доларів на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками та спрямувати їх на втілення програми реформ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.