Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 6 червня 2016, 09:50

СБУ шукає винних у пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі

Грибовицьке сміттєзвалище

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо пожежі на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Грибовичі.

Про це повідомила прес-служба СБ України у Львівській області.

Зокрема, правоохоронці вивчають інформацію щодо виникнення пожежі у Грибовичах та перевірять серед причин трагедії, можливу допущену службову недбалість посадовцями, відповідальними за здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, за діяльністю суб'єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами.

У СБУ наголосили, що результати розслідування згодом будуть оприлюднені.

Нагадаємо, 30 травня під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє надзвичайників з Жовківщини, й інженер-еколог ЛКП "Збиранка".

Саме ж Грибовицьке сміттєзвалище оголосять зоною техногенної катастрофи. А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і 10 – на сміттєпереробний завод.

Рекультивацію сміттєзвалища планують доручити "Львівспецкомунтрансу". 

Детальніше дізнатися про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі можна у фоторепортажі, в якому також можна знайти й дрон-відео.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.