Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 7 червня 2016, 15:53

Садовий просить у влади 60 мільйонів на Грибовичі

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівська влада очікує на допомогу держави у фінансуванні початку рекультивації полігону ТПВ у Грибовичах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Це дасть можливість державі або виділяти додаткові кошти, або брати це до уваги. Ми продукуємо в день орієнтовно 650 тонн відходів. Ми ж маємо кудись їх вивозити. ЛКП "Збиранка" приймала відходи з Яворівського району, весь Жовківський район, Кам’янко-Бузький район, Пустомитівський район", –заявив сьогодні на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, кількість полігонів, які зараз приймають сміття зі Львова, критично низька: відмовились Броди, Мостиська, Сокаль, Новий Розділ, Миколаїв, Самбір, Дрогобич та інші міста.

"Ми звернулись вчора до депутатів Верховної Ради з пропозицією на розглянути можливість з додаткового фонду виділити 60 млн грн на рекультивацію сміттєзвалища. Ми почнемо роботу вже цього року. Як тільки інститут закінчить доопрацювання проекту, ми одразу почнемо процес рекультивації", – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні Андрій Садовий звернувся до президента з проханням оголосити Львів, Малехів та Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Також сьогодні депутати Львівської облради прийняли рішення щодо функціонування Львівськогоміського полігону твердих побутових відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.