Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Понеділок, 13 червня 2016, 14:14

На Львівщині інвесторам передали у власність 160 га землі

земельна ділянка

Підприємці сплачуватимуть чималі суми упродовж семи років до місцевих бюджетів.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру України.

9 червня відбувся земельний аукціон, який організувало Головне управління Держгеокадастру у Львівській області. В результаті п'ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності було передано користування інвесторам.

Підприємці отримали права на послуговування землями загальною площею 161,8 гектара. А в результаті торгів ціна зросла до 657,7 тис. грн.

«За результатами цього та попередніх аукціонів спостерігається збільшення зацікавленості потенційних покупців у веденні сільського господарства на території Львівщини. В результаті на торгах маємо добросовісну конкуренцію, що дозволяє отримати додаткові надходження до місцевих бюджетів», – розповів начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Найбільшу динаміку вартості зафіксували на земельну ділянку у Чорнушовській сільській раді Пустомитівського району.

Тут ціна річної оренди зросла з 8% до 13,6% від нормативної грошової оцінки землі. Інвестор, що взяв у користування ділянку, щорічно сплачуватиме до бюджету місцевої ради 361 тис. грн. упродовж семи років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.