Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

П'ятниця, 27 липня 2012, 16:10

Дроздов назвав Свободу «платформою есерів»

ВО «Свобода» є лівою партією, а не правою, як вона себе позиціонує, – вважає відомий львівський тележурналіст Остап Дроздов. Про це він заявив сьогодні, 27 липня, на круглому столі «Чи може бути народний депутат України без ідеології?».

«У нашому суспільстві спотворене розуміння того, що таке ідеологічний кандидат, що таке ідеологічна політична сила. Ми всі вперто вважаємо, що гегемонна політична сила на Заході України, якою є “Свобода” є однією з небагатьох ідеологічних політичних сил.

Всі, що тут сидять, кажуть, що це права ідеологічна сила. Мені це смішо чути. “Свобода” представляє собою платформу “есерів” - соціал-революціонерів - типових лівих, можливо навіть з домішками крайньої лівої доктрини, де проповідується перевага колективного над особистим - це антигуманістична доктрина, перевага державної власності над приватною, або домінування регулятивних важелів держави, а ринкових, які більш ліберальні», – говорить Дроздов.

Внаслідок того, що в українському суспільстві спотворені уявлення про ідеологічні гілки, типово ліві доктринальні есери сприймаються як праві націоналісти, зауважив журналіст.

«У нас настільки все перемішано, що зараз в принципі розкладати по поличках їх дуже важко. В суспільній свідомості немає запиту на розкладання на полички, через те, що немає ні освітньої бази, ні інтелектуального рівня в суспільстві це розкладати. Суспільство боїться заганяти себе в ці прокрустові ложа. І на жаль, ідеологія є таким прокрустовим ложем», – зазначив Дроздов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.