Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівводоканал

Понеділок, 13 червня 2016, 16:30

Вода у львівських водозаборах придатна до споживання. Документ

Львівводоканал

Львівводоканал спростував інформацію про те, що у водозаборах «Зарудці» та «Завадів» рівень важких металів перевищує допустимі норми.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як проінформували у Львівводоканалі, результати дослідження води з водозаборів «Зарудці» та «Завадів» засвідчили: перевищень вмісту важких металів у відібраних пробах немає.

Дослідження проводили у лабораторії промислової токсикології Львівського медичного університету імені Данила Галицького.

«Ми систематично перевіряємо якість води на відповідність державним стандартам, і в тому числі по вмісту важких металів. У протоколах досліджень за минулі 5 років не зафіксовано жодного випадку відхилень від норми. Ми оприлюднюємо останні результати досліджень на вміст токсичних елементів, які здійснювала незалежна лабораторія, для того, щоб заспокоїти львів’ян та запевнити у тому, що львівська вода є безпечною та відповідає державним стандартам»,  наголосила керівниця хіміко-бактеріологічної лабораторії ЛМКП «Львівводоканал» Надія Щербак.

Зазначимо, 9 червня на одному львівському інтернет-виданні з'явилось інтерв'ю з доцентом кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології геологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Володимиром Харкевичем. У ньому він стверджував, що у водозабори у Зарудці та Завадові потрапляє вода із сміттєзвалища, відтак, у воді вказаних водозаборів підвищений вміст важких металів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.