Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

Вівторок, 14 червня 2016, 09:52

У Львові погодили будівництво біогазової станції

очисні споруди Львова

Львів отримає кредит від НЕФКО для побудови біогазової станції на міських очисних спорудах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, вчора виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив взяти для ЛМКП «Львівводоканал» кредит від Північної екологічної фінансової корпорації для реалізації проекту споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у Львові.

Зазначимо, у лютому 2016 року у Львові підписали договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції. Загальна вартість проекту – 31,5 млн євро, з них сума кредиту, який надає «Львівводоканалу» Північна екологічна фінансова корпорація, становить 5 млн євро.

Як зазначають у міськраді, будівництво станції мінімізує шкідливі викиди у річку Полтва, зменшить об’єм мулу, який накопичується на очисних спорудах, зменшить викиди СО2. Також спорудження біогазової станції дасть змогу виробляти електроенергію в сумарній кількості 39,4 млн кВт.год/рік і теплової енергії, яка відповідає сумарній тепловій потужності в розмірі 1,6 млн кВт/рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.