На Львівщині у травні на 24% зросли ціни на моркву

Вівторок, 14 червня 2016, 12:56

У травні, порівняно з квітнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, з початку року ціни на продукти у області піднялися на 6,8%, а в Україні – на 5,2%.

Найбільше подорожчали морква – на 24,1% та картопля – на 20,5%. У межах 6,6-4% зросли ціни на морозиво, крупу гречану, птицю, рибу живу, охолоджену.

Водночас, суттєво подешевшали огірки – на 42,8%, капуста білокачанна – на 33,4% та помідори – на 19,7%. На 4,6–2,1% знизилися ціни на молоко, сири м’які, банани, філе мороженої риби, кондитерські вироби з цукру; на 1,8–1,2% – на сметану, пшоно, рибу морожену, цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 2,4%, у тому числі: тютюнові вироби – на 3%, алкогольні напої – на 1,7%.

Нагадаємо, у квітні цього року, порівняно з березнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,3%.

Мітки: ГУ Статистики у Львівській області