Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 14 червня 2016, 17:40

У Львові не можуть визначитися із землею під сміттєпереробний завод

Грибовицьке сміттєзвалище

На сьогодні є декілька варіантів ділянок під будівництво сміттєпереробного заводу, однак жодну з них схвалили.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як наголосив керівник управління природних ресурсів Львівської міської ради Сергій Коровайник, на цих ділянках зараз працюють спеціалісти, які визначають екологічні норми – води, ґрунти тощо.

«Львівська міська рада спільно з обласною державною адміністрацією перебувають у процесі пошуку земельної ділянки, на якій можна реалізувати проект сміттєпереробного заводу», – зазначив Сергій Коровайник.

За його словами, одна із ділянок, які опрацьовуються, і яка не є остаточною – це у Добрянах.

«Станом на зараз, чіткої інформації від відповідних спеціалістів, інститутів, що ця ділянка може бути реалізована для цих цілей, ще немає. Тобто, є попереднє наше звернення в облдержадміністрацію про те, чи можна цю ділянку розглядати. Є позитивна відповідь. Але клопотання від міськради щодо оформлення немає. Наскільки мені відомо, обласна адміністрація подала 5 варіантів тих земельних ділянок. Окрім того, є ще кілька наших варіантів, які ми розглядали», – підкреслив Сергій Коровайник.

Нагадаємо, вчора облдержадміністрація погодила звернення Львівської міської ради щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.

Зазначимо, попередня вартість рекультивації Грибовицького звалища – близько 30 мільйонів євро, ще за 10 мільйонів планують збудувати сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.