Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Жовківська районна рада

П'ятниця, 17 червня 2016, 18:17

Жовківська райрада звернулась до Президента через Грибовичі

Жовківська районна рада

Депутати просять визнати Грибовицьке сміттєзвалище зоною надзвичаної екологічної ситуації, а найближчі до нього населені пункти – зоною впливу катастрофи.

Вчора на черговому пленарному засіданні Жовківска районна рада пролосувала за рішення "Про стан функціонування, рекультивації та закриття Львівського сміттєзвалища". Про це Варіанти повідомив депутат Жовківської райради Данило Тарасюк.

У рішенні зафіксовано ряд вимог та план дій щодо ситуації, яка склалась внаслідок екологічної катастрофи на Грибовицькому сміттєзвалищі:

1. Підтримати вимоги, які вказані у  рішеннях,  прийнятих Грибовицькою сільською радою, Малехівською сільською радою та Дублянською міською радою щодо Львівського сміттєзвалища.

2. Звернутися із листом до Президента України, прем’єр-міністра України, Львівської обласної державної адміністрації про вирішення питання оголошення території Львівського міського полігону твердих побутових відходів зоною надзвичайної екологічної ситуації, а територію Дублянської міської ради, Малехівської сільської ради та Великогрибовицької сільської ради - зоною негативного впливу даного полігону ТПВ.

3. Після ліквідації наслідків обвалу сміття та загорання сміттєзвалища  Львівській міській раді терміново розпочати рекультивацію сміттєзвалища.

4. Львівській обласній державній адміністрації, Львівській обласній раді, Львівській міській раді вирішити питання очистки інфільтраційних вод та  утилізації кислих гудронів.

5. Екологічним та санітарним службам провести всебічний аналіз негативного впливу на навколишнє природне середовище Львівського міського сміттєзвалища. 

6.  Львівській міській раді компенсувати збитки, завдані екологічним лихом, територіальним громадам сіл Грибовичі, Малехів та міста Дубляни.

7.  Жовківській райдержадміністрації підготувати та подати на затвердження районної ради Програму поводження з ТПВ у Жовківському районі на період 2016-2020рр.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів (І. Муравський).

Наадаємо, що 14 червня на сесії Дублянської міської ради депутати проголосували за закриття ЛКП"Збиранка". А 9 червня Президент провів спеціальну нараду по ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.