Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поштове відділення

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 17 червня 2016, 14:30

Посадовці Львівщини розікрали мільйон гривень

поштове відділення

Керівники кількох підприємств Львівщини незаконно привласнили понад мільйон гривень, які виділялися на ремонт пошти.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, керівник комунального підприємства Львівської облради, один із керівників дирекції поштового зв'язку та посадовці двох комерційних структур організували схему розкрадання бюджетних коштів: гроші виділялися на ремонт відділень поштового зв’язку, які так й залишилися недобудованими.

Зокрема, у вересні 2014 року Львівська дирекція поштового зв’язку уклала договори з комерційною структурою відповідно до яких фірма проводить ремонтні роботи двох відділень поштового зв’язку у Самборі та у Роздолі.

У листопаді цього ж року ця ж фірма укладає угоду із субпідрядною організацією, яку було залучено до проведення робіт із капітальних ремонтів на поштампах.

Вартість робіт становила понад 1,7 млн грн з держбюджету, а технічний нагляд за станом виконання робіт здійснювався начальником комунального підприємства Львівської облради та директором фірми.

У грудні 2014 року, незважаючи на те, що роботи навіть не розпочиналися, посадовці затвердили акти виконаних будівельних робіт на понад один мільйон гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у цих посадовців технічну документацію, 40 тисяч доларів та 30 тисяч гривень.

Наразі начальникові КП ЛОР, посадовцю Львівської дирекції поштового зв'язку, директорові товариства-субпідрядника та директорові підприємства, який також здійснював технагляд, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

До речі, директора підприємства, який також здійснював технагляд, вже було засуджено за вчинення службового кримінального правопорушення.

Підозрюваним посадовцям загрожує ув'язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.