Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

mytropolyt.blogspot.com

Понеділок, 30 липня 2012, 11:03

Отець Борис Ґудзяк стане 49-м єпископом УГКЦ і переїде до Франції

Ректор Українського католицького університету отець Борис Ґудзяк стане 49-м єпископом УГКЦ та очолить апостольський екзарх українців у Франції.

 

Папа Римський Бенедикт XVI призначив отця Бориса Ґудзяка апостольським екзархом для українців Франції, для цього йому потрібно прийняти єпископський сан, адже на чолі екзархату може стояти тільки єпископ.

Чин возведення у єпископський сан Бориса Ґудзяка відбудеться 26 серпня у соборі святого Юра у Львові. Урочисту літургію за участю владик, священиків, чернецтва та мирян очолить Глава УГКЦ Святослав Шевчук. Після цього отець Борис поїде до Франції в осідок екзарха у Париж, де знаходиться катедральний собор святого Володимира.

Апостольський екзархат для українців греко-католиків у Франції охоплює всіх вірян УГКЦ, які проживають на території Франції, у Швейцарії та країнах Бенілюксу. Першим екзархом був Владика Володимир (Маланчук), після його зречення наступником став Владика Михайло (Гринчишин). 

Джерело: Високий Замок

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.