Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

індустріальний парк

Четвер, 30 червня 2016, 13:50

Землі, надані під індустріальний парк, належать Львову

індустріальний парк

Згідно із земельно-кадастровими даними, земельна ділянка на вул. Шевченка, яка була передана у власність компанії «СТР», відноситься до земель Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні на сесії міськради в.о. директора департаменту містобудування Сергій Коровайник, під час передання ділянки над оформленням та реєстрацією працювали різноманітні державні структури, які також визначали її приналежність до відповідної територіальної громади.

«Щодо земельної ділянки на вул. Шевченка, яка передана у власність компанії «СТР» для будівництва індустріального парку, то, згідно з земельно-кадастровими даними, вона відноситься до земель міста. Тобто місто було в праві в 2013 році нею розпоряджатися. Нагадаю, що в 2013 році її було сформовано як індустріальний парк, пізніше – передано в оренду та у власність керуючій компанії», – зазначив Сергій Коровайник.

За його словами, у самому процесі оформлення землі були залучені також органи Держземагентства, які визначають правильність оформлення документації та приналежність земельної ділянки до певної територіальної громади.

«Є всі позитивні погодження щодо оформлення земельної ділянки і жодних застережень під час її передання в плані того, що це не міська земля, не було», – наголосив Сергій Коровайник.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року на сесії міської ради депутати прийняли рішення про надання у власність ТзОВ «СіТіПарк Львів» земельну ділянку на вул. Шевченка у мікрорайоні Рясне-2. Вартість ділянки ставить 52,522 млн грн, площа – понад 100 тис кв. м.

ТзОВ «СіТіПарк Львів» є філією голландської компанії «СТР», а також переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку «Рясне-2».

Будівництво дасть змогу залучити 50 млн. євро інвестицій та 3 тис. нових робочих місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.