Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 30 червня 2016, 17:23

Львів отримає кошти від ЄІБ на Грибовичі

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівські депутати погодили отримання кредиту Європейського інвестиційного банку для будівництва сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовичів.  

Сьгодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про визначення ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" для участі у проекті "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" та надання дозволу на укладання угоди про передачу коштів позики.

Зокрема, йдеться про кредит Європейського інвестиційного банку на вирішення проблеми з Грибовицьким сміттєзвалищем. Орієнтовна вартість проекту у частині рекультивації існуючого сміттєзвалища становить близько 30 млн євро, вартість будівництва нового полігону твердих побутових відходів та сміттєпереробного заводу – до 45 млн євро.

Як наголосила директор департаменту економічної політики міськради Ірина Кулинич, згідно з оцінки ТзОВ "Інститут "Гірхімпром" вартість проекту рекультивації полігону у Грибовичах становить 213,155 млн грн, що за курсом валют 2013 року становить більше 21 млн євро, а будівництво нового сміттєвого полігону та сміттєсортувального заводу, за попередньою оцінкою, потребує залучення до 18 млн євро.

Нагадаємо, як повідомляли Варіанти, ще 3 червня начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Ольга Сивак заявляла про те, що найвірогіднішою кандидатурою-отримувачем кредитних коштів є "Львівспецкомунтранс".

Кредит у розмірі близько 40 мільйонів євро Львову надасть Європейський інвестиційний банк, а коштами розпоряджатиметься "Львівспецкомунтранс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.