Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

розробник системи Prozorro

Четвер, 30 червня 2016, 17:42

Розробники Prozorro не вірять, що держава може забезпечити нормальний сервіс держзакупівель

розробник системи Prozorro

У Львові презентували онлайн-сервіс «Держзакупівлі.Онлайн», за допомогою якого боротимуться з тендерною корупцією.

Про це сьогодні заявив відповідальний за міжнародну співпрацю системи державних закупівель Prozorro Юрій Бугай .

«Модуль аналітики в автоматичному режимі  робитиме сканування усіх тендерів , які відбуваються в системі Prozorro на пошук корупційних ризиків. Тендер, який має корупційні ризики маркуватиметься червоним кольором  і одразу оприлюдниться на спеціально розробленому публічний сайті. Це робитимуть  свідомо, щоб замовник володів повним спектром інформації», розповів Юрій Бугай і додав, що це буде виключно комплексний аналіз самого тендеру, а не всієї економічної діяльності підприємства».

Як пояснив директор департаменту економіки Роман Филипів , Україна входить в нову еру закупівлі, адже закон про державні закупівлі «відходить у минуле».  І, очевидно, для того, аби правильно і в межах правового поля здійснювати закупівлю на електронних майданчиках, потрібно володіти належною базою знань.

Система «Держзакупівлі.Онлайн» рекомендована Європейським банком реконструкцій і розвитку як типова модель для проведення реформи у сфері підвищення закупівлі.

«Відкриття представництва електронного майданчика «Держзакупівлі. Онлайн»  є дуже важливим для Львівської області, оскільки  володіння публічними фінансами повинно відбуватися на засадах прозорості, на засадах максимальної економності використання бюджетних коштів, а також з метою залучення якомога  якісніших і ефективніших постачальників, робі т, товарів чи послуг. Нам вкрай важливо, щоб закупівлі проводили найближчим часом із застосуванням цього електронного інструменту  », -  розповів перший заступник Львівської державної обласної адміністрації Ростислав Замлинський.

Окрім сканування тендерів на пошук потенційних корупційних ризиків, планується створення спеціальної бібліотеки примірних класифікуй, яка має полегшити закупівельникам пошук та опис товарів, які вони можуть придбати.

Нагадаємо, що Львівське представництво – це вже п’яте представництво, що відкривається в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.