Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Вівторок, 5 липня 2016, 12:08

Рейтинг довіри львів'ян до Садового впав майже вдвічі. ОНОВЛЕНО

Андрій Садовий

Минулоріч міському голові Львова Андрію Садовому довіряло 70% львів'ян, втім станом на кінець червня цього року – трохи більше 39%.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає кореспондент Варіантів.

Відтак, згідно з результатами соціального опитування, проведеного 10-20 червня цього року, більше 50% львів'ян не довіряють Андрію Садовому, а 39% містян все ще вважають мера гідним довіри.

Хоча минулого року Садовому довіряло близько 70% мешканців Львова.

«У самому Львові Андрій Садовий майже вдвічі знизив показник довіри до себе. Не важко догадатись, що велику роль у цьому відіграла трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі», – розповів Олексій Антипович. 

Також причиною різкого падіння рейтингу довіри у мешканців міста до Садового стала сутичка під час сесії Львівської міськради між активістами та нацгвардійцями, яких запросили охороняти мерію.

У результаті цієї події з 29 червня при вході до Львівської міської ради встановили рамки-металодетектори.

Зазначимо, рейтинг Андрія Садового у області є вищим, ніж у самому Львові.

«Мешканці області якось пропустили повз той факт, що Андрій Іванович виставив під міськраду таку кількість нацгвардійців. Можливо, ця інформація була їм з якихось причин недоступною. Натомість самі львів’яни гостро відреагували на таку подію, побачили страхи й невпевненість Садового. І зниження довіри майже вдвічі – серйозний показник», – додав Олексій Антипович.

Якщо у березні минулого року Садовому довіряло 66% мешканців Львівщини, то зараз показник знизився до 50%.

«Незважаючи на досить критичні цифри, що показують падіння довіри львів’ян до мера Садового, Андрій Іванович все одно буде залишатись лідером мерських перегонів. Адже у його запасі є все-таки чимала довіра містян, яка й дозволить йому робити свою справу», – зазначив Олексій Антипович.

За його словами, на всеукраїнському рівні рейтинг Садового дещо впав, але зниження довіри українців до мера Львова є невеликим.

В області й у Львові зокрема беззаперечним лідером стала Надія Савченко, посунувши Садового на друге місце. У самому місті друге місце після Савченко займає Міхеїл Саакашвілі, а лише на третьому – Андрій Садовий.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 20 січня – 8 лютого цього року у 24 містах країни, 44% львів'ян вважають, що Садовий не бореться з корупцією.

У соцопитуванні взяли участь 1200 респондентів, різних за віком, статтю та типом населення. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.