Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажні перевезення

sockraina.com

Середа, 6 липня 2016, 14:32

Україна просить скасувати транзитні обмеження Росії у Європи

вантажні перевезення

Україна винесла питання нових транзитних обмежень із боку Росії на друге засідання комітету асоціації між Україною та ЄС.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Закликали ЄС посилити тиск на РФ для негайного скасування обмежувальних заходів щодо транзиту", – наголосила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі та торговий представник України Наталія Микольська.

Зазначимо, напередодні міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів також звернувся до посла Казахстану в Україні Самата Ордабаєва і закликав вимагати від Росії скасування обмежень на транзит українських товарів.

Згідно з даними Мінекономрозвитку, необгрунтовані економічні дії Росії за підсумками січня-квітня 2016 року вже призвели до скорочення українського експорту до Казахстану на 47,9%, порівняно з періодом 2015 року.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 1 січня 2016 року видав указ, що встановлює, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через територію Росії здійснюються лише з території Білорусі із застосуванням пломб на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи та за наявності у водіїв облікових талонів.

Окрім того, 3 липня було оприлюднено указ Путіна від 1 липня, який посилює норми указу від 1 січня 2016 року про транзитні обмеження. Тепер вони поширюються і на транзит до Киргизької Республіки, а також вводиться повна заборона транзиту товарів "під ембарго".

Нові обмеження станом на ранок 5 липня призвели до затримки 43 фур і 22 вагонів з українською продукцією.

Уряд України 4 липня заявив про намір негайно запровадити заходи у відповідь на посилення торговельної війни Росією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.