Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Трафік у Лвьові

Середа, 6 липня 2016, 16:04

На п'яти перехрестях Львова збільшується кількість шкідливих газів

Трафік у Лвьові

Фахівці хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» прозвітували про результати аналізу забруднення атмосферного повітря на перехрестях міста Львова у IІ кварталі 2016 року.

Про це повідомляє прес-секретар КП "Адміністративно-технічне управління".

Цього року працівники хімічної лабораторії дещо скорегували перелік   перехресть (додавши 5 нових), що дало змогу повніше дослідити сучасну екологічну ситуацію міста.

Аналізи провели на тридцятьох перехрестях. Проби відбирали на тротуарі, на відстані 1-1,5 м від проїзної частини дороги.

Результати показують, що на 19 перехрестях міста ступінь небезпечності – слабко небезпечний, а на 11 – помірно небезпечний.

Концентрації забруднюючих речовин зросли на окремих перехрестях, зокрема:

  • вул.Франка–вул. Левицького–вул. Кн. Романа;
  • пр. Чорновола–вул. Під Дубом;
  • вул. Антоновича–вул. Бандери–вул. Русових;
  • вул. Шевченка–вул. Левандівська.
  • вул. Стрийська–вул. Наукова–вул. Хуторівка;

"У місцях скупчення  автомобілів та утворення заторів спостерігаємо перевищення таких забруднюючих речовин як вуглецю оксид та азоту діоксид", – зазначає  начальник хімічної лабораторії Ігор Гуменний.  

Натомість значно покращилися показники на перехрестях:

  • вул. Городоцька–вул. Ряшівська;
  • вул. Франка–вул. Зелена.

На решті перехресть стан забруднення коливається без істотних змін у межах від слабко до помірно небезпечного ступеню небезпечності .

"З проведенням великої кількості ремонтних робіт на вулицях міста концентрації забруднюючих речовин на деяких перехрестях зросли. Негативний вплив  має також скупчення на окремих ділянках  транспортних засобів.

Спостерігаємо, що на вулицях, де  раніше були проведені ремонтні роботи, концентрації забруднюючих речовин значно зменшилися", – каже Ігор Гуменний.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.