Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Музей І.Франка

bigfoto.in.ua

Середа, 6 липня 2016, 18:30

Послухати екскурсію в Львівському музеї Франка можна через мобільний додаток

Музей І.Франка

4 липня відвідувачам Львівського національного літературно-меморіального музею І. Франка став доступний безкоштовний аудіогід в додатку izi.TRAVEL. 

Про це сьогодні повідомив заступник директора музею ім. І. Франка Михайло Кобрин.

Додаток можна встановити на мобільний пристрій. Аудіогід допоможе ознайомитися з експонатами музею.

"Два дні тому запущено аудіогід по нашому музею. Поки що екскурсія відбувається лише українською мовою. Реалізувати цей проект нам вдалось за підтримки платформи izi.TRAVEL, що є міжнародною і охоплює понад 80 країн", – розповів Михайло Кобрин.

Він також зазначив, що музей збирається співпрацювати з Львівським національним університетом ім. І. Франка,з метою покращення додатку.

"Ми будемо працювати з університетом ім. І Франка над тим, щоб зробити гідний переклад екскурсій іншими мовами. Найперша мова, яку ми плануємо ще запустити, – це англійська. Також плануємо ввести французьку, італійську, польську, арабську та інші мови", – зазначив Михайло Кобрин.

За його словами, іноземні відвідувачі зможуть прослухати екскурсію вже у вересні.

Зазначимо, уже вкотре меморіальний музей І. Франка доєднується до фестивалю "Ніч у Львові", який стартує з 15 липня.

"16 липня о 19:00 год. відбудеться виступ гурту «Бонді». Це актриси Першого українського театру для дітей і юнацтва. Олена Крилова та Леся Шкап’як виступлять з програмою «Щоденник душевного стану». Вони самостійно створювали музику на вірші Івана Франка", – наголосив Михайло Кобрин.

Відтак у музеї львів'янам розповідатимуть про душевний і емоційний стан Івана Франка. Також демоструватимуть не незламного Каменяра, бунтаря чи революціонера, а розкритиватимуь постать Франка крізь призму закоханості.

"Концерт дасть зрозуміти глядачу, які жінки були в житті Франка та яким чином впливали на його творчість. Це буде надзвичайно цікава камерна імтимна подія", - поділився Михайло Кобрин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.