Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

оновлений трамвай

city-adm.lviv.ua

Середа, 6 липня 2016, 17:43

Реставрація старого трамваю обійшлася Львову у 500 тисяч

оновлений трамвай

Сьогодні у місті курсують капітально відремонтовані трамвай і тролейбус: трамвай працює на маршруті №6, а тролейбус – на маршруті №13.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначають в ЛКП «Львівелектротранс», у капітально-відновлювальний ремонт трамвая Tatra KT4SU довелося вкласти понад 500 000 грн.

«Трамвай Tatra KT4SU №1053 виготовлений у Чехії на заводі «ЧКД-Прага» у 1984 році. Іще наприкінці 2000-х років цей трамвай був відсторонений від експлуатації і довгий час простоював у трамвайному депо на Підзамче. Оскільки невдовзі відкриється трамвайна лінія на Сихів, нашому підприємству потрібно збільшувати кількість трамваїв, які виходять на лінію. І це мають бути не лише сучасні нові трамваї від концерну «Електрон», але й оновлені трамваї чеського виробництва», – заявив в.о. начальника трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Калник.

Відтак, вперше вагон отримав затемнені панорамні вікна, а для зменшення навантаження на низьковольтну мережу в салоні облаштували світлодіодне освітлення.

Працівники трамвайного депо відновили кузов вагона, капітально відремонтували візки, замінили підлогу в салоні, відновили крісла пасажирів. Також трамвайний вагон отримав кондиціонер кабіни водія та електронні цифрові маршрутовказівники.

Першим тролейбусом, який пройшов капітально-відновлювальний ремонт у «Львівелектротрансі», став тролейбус Skoda 14Tr» №512, який виготовлено у 1988 році.

Як і в трамваї, у тролейбусі встановили вклеєні затемнені панорамні вікна, оновили салон тролейбуса. Загалом у капітально-відновлювальний ремонт тролейбуса вклали 478 015 грн, однак тут повинні ще встановити електронний маршрутовказівник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.