Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 7 липня 2016, 16:24

На Львівщині нарахували майже 400 сміттєзвалищ

Грибовицьке сміттєзвалище

У 2015 році у області зафіксовано 392 полігонів твердих побутових відходів.  

Про це йдеться у екологічному паспорті Львівської області за даними 2015 року, розробленого департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Відтак, на Львівщині є дві сміттєсортувальні станції у Золочівcькому та Сокальському районах та жодного сміттєпереробного заводу.

Також у області минулого року діяли 392 полігони побутових відходів.

Зокрема, сміттєзвалища у Бродівському – 65, Городоцькому – 6, Дрогобицькому – 3, Жидачівському – 31, Жовківському – 2, Золочівcькому – 47, Кам’янка-Бузькому – 8, Миколаївському – 4, Мостиському – 20, Перемишлянському – 25, Радехівскому – 12, Самбірському – 49, Сколівському – 3, Сокальському – 65, Старосамбірському – 40, Стрийському – 8, по одному у Турківському, Яворівському та Буському районах.

Натомість у Пустомитівському районі немає жодного звалища відходів, а Львову належить Грибовицьке сміттєзвалище, яке зараз, через трагедію на сміттєзвалищі, охороняють працівники "Муніципальної дружини".

Щодо пунктів приймання небезпечних відходів та місць їх тимчасового розміщення до передачі спеціалізованим підприємствам, то один є у Дрогобичі та п'ять у Львові.

Зазначимо, на Львівщині є вісім підприємств, які здійснюють діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами.

Це ТОВ "Карпат-Еко" (Борислав), ТОВ науково-виробниче підприємство "Маст" (Львів), загін технічної служби Головного управління МНС України у Львівській області (Львів), ТОВ "Промснаб-Львів" (Львів), ТОВ "Компанія "Т.К." (Львів), приватне підприємство "Ріал" (Львів), науково-технічне приватне підприємство "Галекоресурс" (Львів), спільне українсько-болгарське підприємство ТзОВ "Укра-АБВ" (Львів).

Нагадаємо, Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут.

Іншою темою, висвітленою під час проекту, є Грибовицьке сміттєзвалище та гудронні озера.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.