Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

uainfo.censor.net.ua

Вівторок, 31 липня 2012, 14:31

Голова Верховної ради Володимир Литвин підпише "мовний закон"

Голова Верховної ради Володимир Литвин підпише мовний закон. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

Литвин пояснив, що він зобов'язаний це зробити, оскільки згідно з Конституцією і регламентом його пропозиції були відхилені.

"Якщо брати Конституцію і регламент, у голови ВР тільки зобов'язання є, а прав жодних немає. Мені шкода, що багато депутатів навіть не прочитали мої поправки до статті 131, хоча це "прийняття їх" зняло би більшість суперечностей", - сказав Литвин.

"Якщо жодна пропозиція спікера не прийнята, то він негайно зобов'язаний підписати поданий на підпис йому закон. Очевидно це відбудеться найближчим часом", - додав він.

Якщо Верховна рада відхиляє постанову про скасування прийнятого рішення, а також не враховує всі пропозиції, внесені головою Ради, то він негайно зобовязаний підписати закон, - уточнив Литвин. 

За словами Литвина, для того, щоб максимально полегшити ситуацію він, як голова Ради, зареєстрував законопроект про порядок застосувань мов.

"Я переконаний, що його прийняття зняло б усі проблеми і не тільки проблеми політичного виміру", - сказав Литвин.

Литвин також додав, що говорив на цю тему з Януковичем і висловив сподівання, що Янукович дасть доручення щодо державної програми з розвитку української мови як єдиної державний.

Нагадаємо, 4 липня Володимир Литвин заявив, що за жодних обставин не підпише мовний закон, який парламент ухвалив 3 липня. Опозиції також не вдалось скасувати закон про мови.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.