Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

охорона довкілля

Вівторок, 12 липня 2016, 12:31

В Україні розроблять систему оцінки впливу на довкілля

охорона довкілля

Верховна Рада прийняла закон, яким передбачається запровадити безкоштовний реєстр з оцінки впливу на довкілля.

Сьогодні на сесії Верховної Ради 239 народних депутатів проголосували за закон «Про оцінку впливу на довкілля».

Зокрема, законопроектом передбачається встановити правові та організаційні засади здійснення оцінки впливу на довкілля та забезпечити виконання Україною міжнародних зобов’язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті та Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля (Оргуська Конвенція), стороною яких є Україна.

Відтак, встановлюється послідовність проведення процедури оцінки впливу на довкілля та запроваджується імперативне правило, за яким проведення оцінки впливу при прийнятті рішення про здійснення планованої діяльності є обов’язковим та визначено перелік об’єктів щодо яких застосовується процедура ОВД. 

Прозора процедура участі громадськості в процесі оцінки впливу на довкілля передбачена законопроектом на всіх етапах.

Окрім цього проектом пропонується уточнити перелік видів діяльності та об’єктів, які включені до сфери застосування оцінки впливу на довкілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.