Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 13 липня 2016, 10:48

На Львівщині об'єднаються 22 територіальні громади

Львівщина

Цьогоріч у області ініціативу об’єднатись виявили вже 22 територіальні громади, з них 16 уже функціонують.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як підкреслив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, ОТГ Львівщини цього року реалізують 149 різних проектів на суму 73 млн грн.

При цьому майже 65% цих проектів реалізується не в центрах громад.

"Це говорить про те, що побоювання сільських голів не підтверджуються. Адже не важливо чи населений пункт є центром громади чи ні. У результаті кошти на реалізацію проектів зможуть отримати усі", – зазначив Ростислав Замлинський.

За словами голови Новокалинівської ОТГ Богдана Юзвяка, у цьому році Новокалинівська громада впроваджує проекти у кожному селі.

Зокрема, вони вже відкрили два ФАПи у найвіддаленіших селах – Великій і Малій Білині, приступають до реконструкції приміщення адміністративного будинку у селі Годиня, де буде створено велику лікарську амбулаторію з денним стаціонаром. Також у планах реконструкція школи у Корналовичах, де буде створено ДНЗ на 25 дітей. Окрім цього, у цій громаді уже відкрили дитячий садок у селі Калинів, а у двох населених пунктах до кінця року проведуть вуличне освітлення.

Нагадаємо, нові громади з’являться у Городоцькому, Золочівському, Кам’янко-Бузькому, Мостиському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському та Турківському районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.