Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Четвер, 14 липня 2016, 13:15

Грошове забезпечення бійців АТО не враховуватимуть при обчисленні доходів

учасники АТО

Верховна Рада посилила соціальний захист учасників АТО і членів їх сімей.

Сьогодні на сесії Верховнох Ради 237 народних депутатів підтримали законопроект щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції.

Зокрема, йдеться про соціальну державну допомогу малозабезпеченим сім'ям, яка передбачає, що розрахунок середньомісячного доходу такої сім'ї базується на сукупному доході всіх її членів з усіх джерел надходжень протягом шести місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.

"В переважній більшості військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції, позбавлені можливості матеріально допомагати своїм сім'ям. Крім того, учасники АТО, в силу об'єктивних і суб'єктивних чинників, не в змозі надавати довідки щодо своїх доходів. Тому, в даний час гостро постає питання про гарантії належного соціального захисту з боку держави учасників антитерористичної операції та членів їх сімей", – йдеться у законопроекті.

Законопроектом пропонується передбачити, що в сукупному доході сім'ї не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО на час її проведення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.