Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Одеса-Броди

newsradio.com.ua

Четвер, 14 липня 2016, 15:49

Трубопровід Одеса-Броди планують відродити

Одеса-Броди

Україна і Азербайджан домовилися відновити будівництво трубопроводу Одеса-Броди.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Петро Порошенко в рамках візиту до Азербайджану обговорив з президентом Ільхамом Алієвим перспективи співпраці у паливно-енергетичній сфері.

Зокрема, були обговорені проекти щодо доступу азербайджанських інвесторів на український паливний ринок, а також питання реалізації проекту «Одеса-Броди».

«Дано доручення, щоб відродити цей проект, бо Азербайджан постачає на європейський ринок дуже великі обсяги своє нафти та стає транзитною країною для держав, що розташовані на східному узбережжі Каспійського моря. Тому відновлення цього проекту створює хороші можливості», – зазначив Ільхам Алієв.

Також, за словами Алієва, в Україні наразі уже працює азербайджанська державна нафтова компанія Socar, яка інвестувала понад 200 млн доларів та має більше 60 заправних станцій.

Нагадаємо, нафтопровід Одеса-Броди будувався протягом 1996-2001 років. Після завершення будівництва нафтогін три роки не використовувався, після чого було прийнято рішення щодо використання його в реверсному режимі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.