Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

sikevich.org.ua

Вівторок, 31 липня 2012, 18:44

Депутати Львівської облради звернуться в прокуратуру через музей Олени Степанівни

Депутати-члени профільної комісії Львівської облради вирішили звернутись в прокуратуру щодо зволікання із створенням меморіального музею Олени Степанів-Дашкевич (Олени Степанівни). Відповідне рішення вони погодили сьогодні, 31 липня, на засіданні комісії.

Поштовхом до прийняття рішення стали численні листи громадянина Л. Клака, який з цього приводу звертався до постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради.

“Цей чоловік правильно пише - там дійсно нічого не робиться, на територію не пускають. Скоро закінчиться рік Олени Степанівни і нас запитають нас, що ми зробили, а ми скажемо, що давали листи. а в місті не робили нічого”, - зауважив голова постійної комісії Орест Шейка, запропонувавши зробити депутатський запит до прокуратури. Колеги його рішення підтримали.

Нагадаємо, в лютому 2012 року громадська організація “Етра” стала переможцем конкурсу на оренду меморіального помешкання першої у світі жінки-офіцера Олени Степанів-Дашкевич для створення у ньому музейної експозиції про життя і чин національної героїні. Однак створення музею блокує сусідка - Любов Лутчин, котра категорично виступає проти створення музею Олени Степанівни, вимагаючи від міськради приватизації помешкання Степанівни на свою користь.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.