Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забудова на вул. Вірменській

alex-shutyuk.livejournal.com

П'ятниця, 15 липня 2016, 12:45

Дубневичам не дозволили будувати готель у центрі Львова

забудова на вул. Вірменській

Львівські депутати не дозволили фірмі "Будінвест" орендувати землю для будівництва готелю на у центрі міста.

Вчора на сесії депутати Львівської міської ради не дозволили ТзОВ ВП "Будінвест" продовжити термін оренди земельної ділянки на розі вул. Краківської – вул. Вірменської (вул. Вірменська, 10). Це рішення підтримали 26 депутатів.

Зокрема, "Будінвест" на 10 років планувала орендувати земельну ділянку площею 0,0868 га (у тому числі площею 0,0123 га у межах червоних ліній з обмеженнями без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень) на розі вул. Краківської – вул. Вірменської для будівництва готельного комплексу. Ще у 2014 році департамент містобудування міськради дозволив фірмі знести гаражі, які були на цій ділянці.

Додамо, що у квітні цього року суд задовольнив позов прокуратури та визнав, що землі у межах історичного ареалу Львова (центр міста) є землями історико-культурного призначення.

"22 червня 2016 року Львівський апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, що ці землі належать до земель історико-культурного призначення, отже без рішення Міністерства культури Львівська міська рада не має права продовжєувати оренду на цій ділянці", – наголосив депутат від Української Галицької Партії тарас Чолій.

Натомість начальник юридичного управління Гелена Пайонкевия зазначила, що місто втрачатиме гроші, якщо не продовжуть договвір оренди і там зараз є незавершене будівництво.

Зазначимо, власниками"Будінвесту" є народні депутати Ярослав та Богдан Дубневичі. Фірма спеціалізується на будівництві елітного житла в центрі Львова.

Нагадаємо, вчора на сесії Львівської міськради депутати не дали в оренду нерухомість для Медіафоруму, проте ТРК "Люкс" таки отримала приміщення на площі Галицькій, 15.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.