Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

sm.104.ua

Понеділок, 18 липня 2016, 11:50

Україна збільшила імпорт газу зі Словаччини

газопостачання

Україна збільшила імпорт природного газу з Європи у 2,9 рази: з 3,633 до 10,374 млн куб.м.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, імпорт газу з Словаччини зріс з 2,059 до 8,799 млн куб.м, з Угорщини залишився на рівні 1,575 млн куб.м на добу.

За даними оператора газотранспортної системи Словаччини Eustream, заявка на імпорт газу до України 17 липня становила 8,8 млн куб.м, а 18 липня – 7,8 млн куб.м.

Зазначимо, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв 30 червня заявив, що компанія планує розпочати імпорту газу для його закачування у сховища за власні кошти напочатку липня, а в кінці місяця – за кредитні кошти ЄБРР. Участь в тендерах на закупівлю газу "Нафтогазу України" на кошти ЄБРР пройшли чеська CEZ і французька ENGIE.

Мінімальні запаси в сховищах до початку опалювального сезону 2016/2017 роках мають становити 14,5 млрд куб.м газу, що відповідає їх поповненню з квітня на 6,1 млрд куб.м.

Нагадаємо, наступного року Укртрансгаз та Gaz-System Польщі розпочнуть роботи із будівництва газопроводу-інтерконектора між двома країнами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.