Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ

Середа, 20 липня 2016, 16:50

ЛНУ Франка один з найцитованіших вишів України – рейтинг

ЛНУ

За останніми показниками наукометричної бази SCOPUS Львівський національний університет імені Івана Франка увійшов до трійки лідерів рейтингу вищих навчальних закладів України.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – показником, що формується на основі кількості наукових публікацій і їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 75, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна – 58 та Львівський національний університет імені Івана Франка – 47.

Також у першу п’ятірку рейтингу ввійшли Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (індекс – 47) та Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (індекс – 46).

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" з індексом Гірша (39) посів шосте місце. Закривають десятку найкращих університетів України – Донецький національний медичний університет імені Максима Горького (38), Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (34), Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (33) і Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (31).

Нагадаємо, що торік Вікіпедія визнала ЛНУ найцитованішим українським ВНЗ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.