Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Військова прокуратура

Четвер, 21 липня 2016, 15:49

На Львівщині викрили групу держслужбовців-хабарників

Військова прокуратура

Військова прокуратура Львівщини затримала митника та прикордонника при одержанні неправомірної вигоди на суму понад 60 тис. грн.

Про це сьогодні на брифінгу заявив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець.

«Вчора, 20 липня, військова прокуратура Львівського гарнізону спільно з управлінням захисту економіки  Львівської області завершила документуваня протиправної діяльності  групи осіб, які впродовж квітня-липня 2016 року вимагали та одержували від громадянина України неправомірну вигоду за сприяння у переміщенні транспортних засобів на іноземній реєстрації через державний кордон України без митного оформлення», –  повідомив Владислав Савинець.

В рамках даного провадження кордон перетнули 4 автівки. Але у результаті 30 перевірок виявлено ще 4 авто, які не встигли збути.

Сума хабара за одне авто, яке переправляли з ЄС без розмитнення, складала 500-700 доларів. 

«За одну добу таких машин перетнути державний кордон могло 20», –припустив Владислав Савинець.

Окрім двох цивільних осіб, серед затриманих – інспектор митного пункту пропуску «Угринів» Львіської митниці ДФС України та інспектор прикодонного пункту пропуску «Павловичі» Львівського прикордонного загону ДПС України.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відстронення від займаних посад. 

У ході затримання інспектора митниці відбулась спецоперація з перехоплення.

«Працівник митниці, який перебував за кермом власного транспортного засобу чинив супротив, у результаті якого мало не постраждав керівник підрозділу  Управління захисту економіки. Підозрюваний  намагався втекти на власному транспортному засобі, тому ми вдались до переслідування», – пояснив Владислав Савинець.

Під час руху, працівник митниці викинув із вікна автівки 9 тисяч гривень, 710 доларів США,  250 польських злотих та 150 чеських крон.

Працівника ж прикордонної служби затримали за місцем проживання, у м. Жовква і вилучили у нього 6 тисяч гривень, 50 доларів та банківські картки.

До розслідування залучалось 14 оперативних груп.

На даний час особи перебувають в ізоляторі тимчасового затримання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.