Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

кредит

brightwallpapers.com.ua

П'ятниця, 22 липня 2016, 17:48

На Львівщині стимулюватимуть розвиток малого бізнесу

кредит

Перевагу у наданні кредитів отримають деревообробні, меблеві та харчопереробні компанії.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Сьогодні департамент економічної політики облдержадміністрації підписав угоду з банківськими установами щодо співробітництва у межах програми підвищення конкурентноспроможності Львівщини.

"На Львівщині сьогодні працює близько 37 тисяч суб'єктів малого бізнесу і, очевидно, що цей прошарок бізнесу є бюджетоформуючим. Тому дуже важливо здійснювати фінансово-кредитне стимулювання розвитку малого бізнесу", – наголосив директор департаменту економічної політики Роман Филипів.

Одним із завдань gрограми конкурентоспроможності є мікрокредитування малого бізнесу. На цю мету в 2016 році передбачено 2,6 мільйона гривень.

"Це ті кошти, за допомогою яких буде відшкодовано відсотки за кредитами, взятими суб’єктами малого бізнесу. Участь у програмі може брати малий бізнес, який працює безперервно більше двох років. На даному етапі ми обрали три галузі, яким допомагатимемо, це – деревообробка, меблеве виробництво і харчова переробка", – зазначив Роман Филипів.

Партнерами облдержадміністрації у реалізації програми стали "Кредобанк", "Банк Львів" і "Ощадбанк".

Першим етапом реалізації програми був конкурсний відбір фінансово-кредитних установ. Також було відібрано експертів, які оцінюватимуть інвестиційні проекти від підприємців.

У результаті – переможці отримають допомогу з обласного бюджету на реалізацію проектів.

За підрахунками департаменту економічної політики, участь у такі програмі візьмуть 50-60 суб'єктів підприємницької діяльності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.