Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Цирк Кураж

Фото Ярослава Хауляка (Варта1)

П'ятниця, 29 липня 2016, 14:01

Екоінспекція збирається забрати в "Куражу" зоопарк

Цирк Кураж

Протягом 20-22 липня 2016р. держінспекторами з ОНПС Львівської області проведено позапланову перевірку ПП "Продюсерський центр "Гастролі в Україні" – пересувного цирку-шапіто "Кураж".  

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Державної екологічної служби України у Львівській області.

В ході перевірки виявлено факт утримання в неволі одного ведмедя бурого та одного пелікана рожевого, що занесені до Червоної книги України, двох папуг, лисиці, єнота, дикобраза, лами, верблюда та анаконди без відповідних дозволів.

Йдеться про Дозвіл на утримання диких тварин у неволі, Дозвіл на право займатись розведенням у напіввільних чи в неволі видів тварин, які занесені до Червоної книги України, Дозвіл на проведення заходів із залученням тварин, Дозвіл на створення і поповнення зоологічних та з порушенням умов утримання та розведення диких тварин у неволі.

За результатами перевірки ПП "Продюсерський центр "Гастролі в Україні" встановлено порушення вимог ст. 8 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", ст.ст. 45, 46, 50 Закону України "Про тваринний світ", ст. 19 Закону України "Про Червону книгу України». На відповідальну особу складено протоколи про адмінправопорушення за ст. 90, ч.3 статті 88-1 КУпАП, та згідно статті 221 КУпАП матеріали для розгляду справ про адміністративні правопорушення, з можливістю подальшої конфіскації об’єктів тваринного світу будуть скеровані в місцевий суд для притягнення браконьєра до відповідальності. 

Нагадаємо, що на території міста заборонили розміщувати пересувні та мобільні цирки через жорстоке поводження з тваринами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.