Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Старосільський замок

wikipedia.org

П'ятниця, 29 липня 2016, 17:01

Дубневич просить забрати у Риби замок

Старосільський замок

Нардеп Богдан Дубневич скерував звернення до голови Львіської облради з проханням розібратися з ігноруванням концесіонером Михайлом Рибою протиаварійних робіт у Старосільському замку.

28 липня, питання було внесено в порядок денний засідання постійної комісії з питань культури та ЗМІ облради, проте його так і не розглянули.

До Богдана Дубневича звернувся сільський голова с. Старе Село Пустомитівського району Львівської області з проханням посприяти у проведенні робіт з ліквідації аварійного стану оборонних стін Старосільського старовинного замку XVI-XVII ст., який є пам’яткою оборонної архітектури національного значення, – йдеться у зверненні.

"Як стверджує заявник, Старосільський знаходиться у концесії і відповідно до її умов планувалося здійснити консервацію замку, а саме протиаварійні роботи та повний комплекс консерваційних робіт оборонних мурів. На даний час концесіонер не провів жодних робіт ", – зазначено у депутатському зверненні.

У 2010 році Старосільський замок передали в концесію ресторатору, співвласнику мережі "Де манджаро" Михайлу Рибі. 

Відомо, що ресторатор обіцяв вивести пам'ятку архітектури з аварійного стану до 2012 року.

Так, до 2013 року було заплановано відновити одну із веж замку, а до 2015 – ввести об'єкт в експлуатацію.

Старосілький замок мав функціонувати як туристично-відпочинковий центр, проте ремонтні роботи так і не розпочались.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.